Minden, amit tudni kell a Provident kölcsöneiről

A Provident bank számtalan kölcsönt és hitelcsomagot kínál azoknak az ügyfeleknek, akik szeretnének maguknak kisösszegű, rendszerint gyorsan folyósított és rövid lejáratú anyagi segítséget kapni. A Provident hitelmindenkinek szól, ezáltal a pénzintézet gyakran még olyan ügyfeleknek is kínál nagyon kedvező konstrukciókat, akiket más bankok korábban visszautasítottak.

A Provident hiteléről általánosságban

A Provident által kínált hitel egy fedezet nélküli, általában kis összegű, rövid lejáratú kölcsönt, amelyet a bank minden esetben egy összegben, vagy banki átutalás útján, vagy készpénzben bocsát ügyfelei rendelkezésére. A kölcsön visszafizetése a legtöbb magyar banki konstrukcióval ellentétben a Providentnél heti rendszerességgel történik, méghozzá vagy átutalással, vagy készpénzes fizetéssel, személyesen a bank alkalmazottjának.

A Provident kölcsöne teljes egészében szabad felhasználású, de kis összegéből kifolyólag a mindennapi élethez szükséges alapvető tárgyak, műszaki- vagy fogyasztási cikkek megvásárlásához ajánlott, de a hitel mindenkinek arra szolgál, amire a legnagyobb szüksége van. A kölcsönt felvehetjük a bankban, de igényelhetjük az úgynevezett Otthoni Szolgáltatás Csomagot is, ami nem titkoltan az ügyfelek kényelmét szolgálja. Ennek igénylésével a bank egyik munkatársa személyesen, otthonunkban keres fel minket azért, hogy megtörténjen a hitelbírálat, és amennyiben az pozitív eredménnyel zárult, megtörténik – szintén helyben- a szerződéskötés is, amelynek során a kölcsön összegét készpénzben kapjuk az aláírást követően.

A Provident kölcsön főbb jellemzői

A Provident hitelmindenkinek ajánlott, akinek nincs szüksége néhány százezer forintnál nagyobb összegű kölcsönre, hiszen a bank 30 és 440 ezer forint közötti összegeket kínál, méghozzá jellemzően 35, 52, 54, 68 és 100 hetes futamidővel. A futamidő hossza elsődlegesen a kölcsön összegétől függ, de bizonyos keretek között természetesen mi is szabadon dönthetünk arról, hogy milyen távon, milyen heti összeget tudunk áldozni a törlesztésre. A Provident hitel egyik legnagyobb előnye, hogy kezes és fedezet nélkül is igényelhető, a szerződésben meghatározott törlesztő-részletek pedig a futamidő alatt teljes egészében változatlanok maradnak, nincs olyan árfolyam- vagy kamatkockázat, mint ami például a devizahitelekre jellemző.

A heti törlesztést a szerződéskötés során rögzített formában kell rendeznünk a bankkal, ezáltal vagy átutalás útján, vagy amennyiben az Otthoni Szolgáltatás Csomagot választottuk, akkor készpénzben, amiért minden héten, az előre megbeszélt időpontban érkezik a bank kijelölt munkatársa. Ez utóbbi különösen azok számára előnyös, akik nem rendelkeznek bankszámlával, és nem is szeretnének csak ezért nyitni egyet.

Az otthoni szolgáltatás igénylése

A Provident bank otthoni szolgáltatását rendkívül egyszerűen és kényelmesen igényelhetjük magunknak! Ehhez nem kell mást tennünk, csak telefonon vagy interneten keresztül jelezni a banknak hiteligényünket. Ezt követően a bank munkatársa időpontot egyeztet velünk, amikor vagy házhoz jönnek, vagy nekünk kell ellátogatnunk a pénzintézet kirendeltségéhez a hitelbírálat érdekében. Amennyiben a bírálat pozitív volt, 10 munkanapon belül hozzájuthatunk a kölcsönhöz! Amennyiben ezzel kapcsolatban szeretne bővebb információt, vagy a Provident hiteleiről szeretne többet megtudni, a hitelmindenkinek.hu honlapján ennél részletesebben is olvashat a témában.