Készíts magad Swarovski kristályos karkötőt!

A Swarovski kristályok, illetve az általuk díszített ékszerek immáron hosszú évtizedek óta a divat és az elegancia megszállottjainak legnépszerűbb termékei. Mindez természetesen korántsem véletlen, hiszen a Swarovski logójával ellátott termékek minden esetben minőséget képviselnek, méghozzá elérhető árakon. A Swarovski kristály ezen felül az egyetlen olyan ékszer-kiegészítő, ami önmagában is kapható, ezáltal például nem csak előre gyártott kész darabokat vásárolhatunk magunknak, hanem házilag is készíthetünk a jól ismert csiszolt kristállyal ellátott ékszereket.

Itt fontos megjegyezni, hogy kétféle Swarovski ékszert különbözetünk meg, ezáltal léteznek azok a változatok, amelyben nem csak a kristályt magát készítette a gyártó, hanem a foglalatot és a teljes kivitelezést is. Ezzel szemben vannak az olcsóbb darabok, amelyek mindössze Swarovski kristályokkal ellátott ékszerek. Ezek a házilag is elkészíthető darabok, hiszen bár ezek is valódi Swarovski kövekkel rendelkeznek, a foglalatot, az összeszerelést és minden egyebet egy másik gyártó vagy ékszerkészítő vállalat kivitelezte.

Az egyik legismertebb házilag is elkészíthető Swarovski kristályos karkötő a Shamballa, aminek népszerűsége már-már elképesztő, hiszen sportolók, zenészek, színészek és egyéb hírességek viselik. A karkötő első ránézésre egy teljesen egyszerű csomózott ékszernek tekinthető, ami szolidságával hívja fel magára a figyelmet, de háttérben lényegesen több van, mint ami elsőre látszik.

Ha egy kicsit utánanézünk a Shamballának, akkor hamar rájövünk, hogy a buddhista valláshoz kötődik, amely szerint létezett egykoron egy rejtett királyság, amelynek egy különleges filozófiája szerint a szépség minden esetben belülről fakad. Ezt a filozófiát igyekszik felerősíteni, illetve képviselni ez a Swarovski kristály által kivitelezhető karkötő, ami a buddhista hit szerint képes egyesíteni az elme, a lélek és a test nyugalmát, egyszóval egy olyan spirituális tartalmat és energiát hordoz, amiben lehet hinni vagy megtagadni, de kézműves szemmel ez majdhogynem mindegy is.  A Shamballa ékszer ugyanis olyannyira mutatós, hogy az ember még csak nem is gondolná: milyen kevés munkával és ráfordítással, milyen egyszerűen készítheti el azt

Hogy mi kell hozzá? Az első és legfontosabb néhány nagyobb méretű – legalább tucatnyi – eredeti Swarovski kristály, amelyek lehetnek színezettek vagy átlátszóak, a lényeg, hogy azt a hatást váltsák ki, amit szeretnénk a dizájn tekintetében elérni majd a karkötővel. A legjobb, ha hagyományos gyöngyöket vásárolunk, amelyek nagyobb furattal rendelkeznek, ezáltal könnyebb velük dolgozni.

A Swarovski kristályok mellett szükségünk lesz továbbá legalább 3-4 méter színes selyemzsinórra és ékszerzsinórra, illetve természetesen ékszerragasztóra is. Ezen felül már csak egy útmutatót kell keresnünk hozzá a világhálón, és elővenni legjobb kézügyességünket ahhoz, hogy néhány órán belül saját Swarovski kristályos karkötőnk, saját Shamballánk lehessen. Az elkészítés során természetesen nem árt odafigyelni néhány apróságra, így például arra, hogy a Swarovski kristályokkal mindig finoman bánjunk annak érdekében, hogy megőrizzék fennkölt jellegüket. Ezen kívül az ékszerragasztóval is bánjunk csínján, mert ruhából, padlószőnyegből nem jön ki, műpadlón pedig foltot hagyhat. Ezek ismeretében azonban bátran vágjunk bele ebbe a vállalkozásba, mert a végeredmény egy csodás, nem utolsó sorban pedig egy vintage ékszer lesz!