Jegygyűrű trend 2014/2015

Míg az eljegyzési gyűrűt általában a vőlegény egyedül vásárolja meg szíve hölgye számára, addig a jegygyűrűk kiválasztását és megvásárlását a jegyespárok közösen végzik el. A tökéletes és trendi karikagyűrű kiválasztása rendkívül fontos, mivel azt egy életen át viselnünk és szeretnünk kell.

Észre sem vesszük majd, de a jegygyűrű idővel eggyé válik velünk, és, ha nem viseljük azt, akkor szinte meztelennek érezzük magunkat. Ezért is lényeges az, hogy olyan stílusú darabot válasszunk magunknak, amely a leginkább illik hozzánk, valamint a trendet és a hagyományokat is szem előtt kell tartanunk.

Néhány évtizeddel ezelőtt a sárga aranyból készült, vékony jegygyűrű volt a hagyományos és megszokott, amelyet aztán fokozatosan felváltottak a jóval vastagabb, néhány kővel díszített változatok.

Manapság azonban már nem csak a vastagságon lehet változtatni, hanem az arany színén is, illetve igazán egyedi és személyes karikagyűrűt is készíttethetünk, ha nem az ékszerbolt kínálatát böngésszük át, hanem egy ötvös mesterre bízzuk a karikagyűrű létrehozását. Ebben az esetben ugyanis meghatározhatjuk a gyűrű profilját, az ékszer karátszámát, a kövek elhelyezkedését és darabszámát, valamint a színét is, sőt akár olyan gyűrűt is készíttethetünk, amely több színű aranyból áll össze.

Az elmúlt évek során rendkívül trendi lett a titánból, acélból vagy a platinából készült jegygyűrűk készíttetése is. Míg a titánból és az acélból készített ékszerek kissé robosztusnak és egyszerűnek számítanak – az anyag keménységének és megmunkálásának nehézségei miatt,- addig a platina gyűrű rendkívül kifinomult, elegáns és gyönyörű. Ám a platina is egy rendkívül nehezen megmunkálható fémnek számít, ezért az elkészített gyűrű ára méregdrága. Az aranyhoz viszonyítva nagyjából háromszoros áron vásárolható meg egy platinából készült ékszer.

Napjainkban szintén nagyon trendinek számítanak az olyan karikagyűrűk, amelyekben egy vagy akár több csillogó kövecske lett elhelyezve. Ha minőségi és sokáig tartó szépségű ékszert szeretnénk készíttetni, akkor érdemes gyémántot választani a foglalatba, ám, ha ezt a pénztárcánk nem engedi meg, kérhetünk bele cirkóniát is. Azt azonban nem árt tudni, hogy a cirkónia kő az idő múlásával veszít a szépségéből, a gyémánt azonban még évtizedek múltával is ugyanolyan ragyogó lesz, mint új korában.