Amit feltétlenül tudni kell a Provident hitel igénylése előtt

A Provident hitelmindenkinek lehetőséget nyújt arra, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen könnyítsen anyagi helyzetén, a pénzintézet ugyanis mindent megtesz azért, hogy bárki kaphasson rövid lejáratú és alacsony összegű kölcsönt. Mielőtt azonban igényelnénk a Provident kölcsönét, illetve megkötnénk a hitelszerződést, fontos figyelembe venni, de legalábbis megfontolni néhány, a bank által kikötött alapszabályt.

A Provident kölcsöneinek legfőbb jellemzői

A Provident nem kínál nagy összegű kölcsönöket, hiteleik tehát fedezet nélküli, kis összegű, ezen felül pedig rövid lejáratú csomagok, amelyeket elsődlegesen a mindennapi élethez szükséges fogyasztási- vagy műszaki cikkek megvásárlásához, esetleg különféle szolgáltatások igénybevételéhez ajánlanak. A konkrét hitelcélokról a Provident munkatársai és területi képviselői minden esetben pontos tájékoztatást tudnak adni! A bank a kölcsönt egy összegben, vagy banki átutalással, vagy készpénzben biztosítja ügyfeleinek attól függően, hogy az ügyfél kért-e otthoni szolgáltatást. A Provident ugyanis egy előre meghatározott díj kifizetése esetén házhoz megy, és az ügyfél otthonában történik a hitelbírálat, a szerződéskötés, valamint a törlesztő-részletek fizetése is.

A kölcsönigénylés előtti teendők

Noha a Provident hitel mindenkinek elérhető, a kölcsön igénylése előtt fontos, hogy felmérjük céljainkat és igényeinket, hogy a felvett összeget a későbbiekben biztosan vissza tudjuk fizetni a pénzintézetnek. A mérlegeléshez hozzátartozik, hogy jó előre döntsünk a futamidő meghatározásáról is annak érdekében, hogy így azt be tudjuk kalkulálni kiadásainkba, ezáltal olyan törlesztő-részleteket vállaljunk, amelyeket biztosan tudunk fizetni is. Mindig csak akkor összeget vegyünk fel, amit biztosan képesek leszünk visszafizetni, és amennyiben van már meglévő tartozásunk egy pénzintézet felé, arra is különösen nagy figyelmet fordítsunk. Amennyiben ezt elmulasztjuk, és rosszul mérjük fel helyzetünket, könnyedén eladósodásra kerülhet sor, az adósságcsapdából pedig nagyon nehéz kimászni.

A kölcsön igénylése és a szerződés megkötése előtt mindig gondosan tanulmányozzuk át előzetesen a bank által támasztott feltételeket, a kamatokat, illetve különös tekintettel a késedelmi díjakról szóló kitételt, illetve az általános szerződési feltételeket. Fontos, hogy a kölcsön után mindig kamatot kell fizetni, és amennyiben otthoni szolgáltatást veszünk igénybe, azért is külön díj kerül felszámlázásra.

Ha nem tudjuk fizetni a Provident hitelt

Amennyiben rosszul mérlegeltük helyzetünket, ezáltal gondok adódnának a törlesztéssel, akkor annak természetesen rövid- vagy hosszútávon, de mindig következményei lesznek. Ha az aktuális heti részletet nem időben, vagy nem teljes egészében sikerül kifizetnünk, akkor azért a kölcsönszerződésben mindig meghatározott módon késedelmi díjat kell kifizetnünk. Amennyiben tartozásunk olyan összegűre rúg, hogy már meghaladja a minimálbér összegét is, ezen felül pedig több mint 90 napig fennáll, akkor a Provident bank elküldi adatainkat a Központi Hitelinformációs Rendszernek, aminek következtében felkerülünk a BAR listára. Amennyiben többet szeretnénk megtudni a BAR listára kerülés feltételeiről, vagy a Provident hiteleiről, esetleg a kölcsön felvétele előtti tudnivalókról, akkor a hitelmindenkinek.hu honlapján kaphatunk bővebb tájékoztatót.